Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did.
So throw off the bowlines, sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover. --- Mark Twain

Tuesday, December 16, 2014

Buenos Aires, La Boca.


12.12.2014

La Boca, itaaliapärane värviliste majadega linnaosa, oli kunagi Buenos Airese esimene sadam. Legend räägib, et itaalia immigrantide majad olid ehitatud laevatehase jääkidest ja vanadest paatidest.

Buenos_Aires_Bus_DSC00296
Ning majade värvimiseks kasutati värvijääke.



Buenos_Aires_Bus_DSC00268

Buenos_Aires_Bus_DSC00283
Tegelikult on La Boca üks tore koht ringi jalutada. Laineplekk ja erinevad erksad värvid, soe ilm ja tänavakohvikud, kaubitsejad, jne, kõik kokku teeb sellise omamoodi aura. Linnaosa väljanägemise ja kujundamisega on tegeletud, võimaluste ja oskuste piires ja iga tegevus peab ju lõppkokkuvõttes midagi sisse tooma.

Buenos_Aires_Bus_DSC00278

Buenos_Aires_Bus_DSC00285

Buenos_Aires_Bus_DSC00298

Buenos_Aires_Bus_DSC00292

Buenos_Aires_Bus_DSC00307
Kellalett tuletab meelde, et Buenos Aireses olev biitlite muuseum tuleks ka igaks juhuks üle vaadata.

Buenos_Aires_Bus_DSC00280
Tee ääres - üks omapärase kujundusega sõiduk.

Buenos_Aires_Bus_DSC00326
Seejärel tagasi kollasele bussile, ja sõit läheb kesklinna suunas. Kõrghooned endise sadama piirkonnas.

DSC00065
Ja veidi kesklinna graffitit.

DSC00331
Päev veereski õhtusse, ja aeg oli rongiga tagasi kämpingusse sõita. Alguses oli kõik ok, kuni Victoria jaamani, kus tuli ümber istuda diiselrongile.

Kõigepealt ei tahetud kassast piletit müüa, sest polevat kindel, et kas rong veel täna käib. Sõiduplaani järgi pidi siit väljuma veel kaks rongi, ja ümberringi liikus rahvast, kes samuti ootasid rongile pääsemist. Rong oli isegi olemas, sest teise perrooni ääres seisis töötav vedur, ja veidi eemal rodu vaguneid. Järgnevat saab iseloomustada sõnaga - ootamine.

DSC00337
Seejärel toimus mingi liikumine, vagunid viidi kuhugi nurga taha peitu, ja alles jäi ainult töötav vedur. Rahvas kolis vähehaaval vedurile lähemale, alguses seisti, seejärel juba istuti ja oodati. Vahepeal müüdi isegi pileteid. See andis korraks lootust, et äkki ikka tulevad uued vagunid. Ei tulnud. Ootamine.
DSC00338
Pikapeale osad ootajad lahkusid kusagile. Vedur mürises veel tunnikese kohapeal, raudteelase vormiriietuses asjamehed käisid edasi-tagasi, helistasid kuskile, kadusid vahepeal üldse ära, ja ilmusid jälle välja, lõpuks ronisid vedurisse, ja see sõitis seejärel aeglaselt minema. Ülaloleval pildil lahkuv vedur.

Valjuhääldajast öeldi veel midagi asjalikku, mille peale allesjäänud rahvas hakkas liikuma elektrirongi perooni poole. Valida oli, kas sõita Buenos Airesesse tagasi, või siis Tigre suunas. Tigre oli lähemal. GPS näitas, et kämpinguni on u 13 km linnulennult, ja väljas hakkas päike loojuma.

Polnudki vaja pikalt mõelda, sõidad aga 2 peatust edasi Tigresse, ja otsid seejärel kohaliku takso, millega saab lõpuks õigesse kohta.

Rohkem La Boca pilte leiab aga siit https://www.flickr.com/photos/tarmotamming/sets/72157647434422663/


No comments: