Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did.
So throw off the bowlines, sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover. --- Mark Twain

Saturday, December 10, 2011

Sambia, õhtused külalised

.
Elusloodus – seekord need väiksemad isendid, keda on liikumas ja lendamas kõikjal. Maa on täis sipelgaid, kes oskavad hammustada ja puude otsast sajab krae vahele muid elukaid. Tavaliselt on esimene reaktsioon see “keegi” krae vahelt kiiresti välja saada, enne kui hammustamiseks või nõelamiseks või muidu närimiseks läheb, alles hiljem tuleb mõte, et oleks võinud putukast pilti ka teha, aga siis on tavaliselt hilja.

Mõned on siiski jäädvustatud. See siin näeb küll välja nagu Liptoni tee reklaam, aga mis sest. 

DSC03666



DSC03660

Suures plaanis.

DSC03665

Seejärel lendas järjekordne 2 sentimeetrine klaviatuurile.

DSCN1904

Öine kämping Luangwa jõe kaldal …

DSCN2444

… ja Lusakas.

Ning mõned putukahammustused ei taha ega taha ära paraneda, võib-olla ka sellepärast, et väljas on soe ja niiske, vihmaperiood on ju alanud.

Ja lõppu üks udune ämbikupilt. Kitarrikastiga.

DSC04164

Ma olen varem nii suuri ämblikke näinud ainult loomaaedades, vaatad teist klaaskastis, ja jalutad edasi kindla tundega, et Eestis sellised küll vabalt ringi ei jookse. Aga jookseb ta üllatavalt kiiresti.

Elu on näidanud, et kaamerat tuleks alati kaasas kanda, igal pool, sest äkki jääb midagi omapärast objektiivi ette.

Siin vist ei viitsita ise ohvrit otsida, vaid oodatakse õiget momenti.

DSC03491

Jätkub..

Victoria joast, David Livingstonest ja temanimelisest linnast järgmistes postitustes.

2 comments:

andrus järve said...

Tere Tarmo
Loodan, et enamus isendid on ohutud. See ülevalt teine pilt sarnaneb väga meil tuntud "Juuni põrnikaga", sahvapäraselt "Juuksekull", kes näitab ennast mõne nädala jooksul aastas, juuni kuus ja pärast päikese loojangut ca 30 min., on ohutu ja tuleb maa peale vaid pulmamänguks. Ta on pime ja reageerib soojusele. Seepärast ka lennates tikub inimeste juukstesse lendama ja sinna kinni jääma - siit ka selline nickname:)Kui see isend käitub sarnaselt, võivad need sugulased või isegi samad sitikad olla - imelik.
Jõudu siis rännakul ja ootame ikka oma poegi tagasi kodumaale.
Andrus Järve

Tarmo said...

Tere Andrus,
Need vist ongi ohutud, hammustama igatahes ei kippunud. Siin on neid hammustajaid juba niigi palju. Igal õhtul tuleb ennast sääsetõrjega üle lasta, hoiab neid veidi eemale.