Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did.
So throw off the bowlines, sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover. --- Mark Twain

Thursday, September 1, 2011

Rwanda, Gorillad


Mägigorillad.

Rwanda_Gorillas (4)
 
Neid võrratuid loomi on praeguseks alles jäänud alla 800 isendi ning neid on võimalik näha kolmes riigis, Ugandas, Rwandas ja Kongo Demokraatlikus Vabariigis.

Mägigorillade külastamiseks andis oma tõuke kunagi ammu nähtud film “Gorillas in the Mist” Signourney Weaveriga peaosas.



 

 

 
DSCF7074

Esmane instrueerimine, et pesakonnale ei tohi minna lähemale, kui on 7 meetrit. Sõnad loeti peale külastajatele. Gorillad ise ei teadnud sellest seitsmest meetrist loomulikult midagi.
 
DSCF7077
Külastatava Sabyinyo grupi liikmete tutvustus.
 
DSCF7085

Teerada kartulivagude vahelt mägede suunas.
 
DSCF7089

Hiljem vihmametsas – vaade ülespoole.
 
DSCF7097

Ja alati on kasulik ka alla vaadata. Näeb välja nagu vihmauss, aga nii nagu kõik puud on siin 5 korda suuremad, oli ka see vihmauss oma 40 cm pikkune ja vist 1 cm läbimõõdus. Hea, et peale ei astunud, tuleb veel kallale.
 
Ja sellised nad olid:
Rwanda_Gorillas (2)
Rwanda_Gorillas (3)

Rwanda_Gorillas (5)

Hea, et nad on rohusööjad.
 
Rwanda_Gorillas (6)

Rwanda_Gorillas (7)

Siin juhtuski nii, et suur Silverback hakkas liikuma inimeste suunas, ootas veidi, kuni talle tee vabaks tehakse ja marssis vist pooleteise meetri kauguselt mööda, viskas ennast pikali, sügas mõnuga ja pani jala üle põlve nagu inimene.
 
Rwanda_Gorillas (8)
Rwanda_Gorillas (9)
Rwanda_Gorillas (10)
Rwanda_Gorillas (13)
Rwanda_Gorillas (1)
DSCF7115
Rwanda_Gorillas (12)

Ja nad ei teinud inimestest peaegu väljagi. Eks nad olid sellega muidugi harjunud, et iga päev käiakse neid vaatamas ja pildistamas ja filmimas. Õnneks mitte kaua, külastamise aeg on piiratud 1 tunniga.

 

Ööbimispaik Rwanda pealinnas Kigalis.



Ja heki sees elavad sellised loomad. Peaks olema kameeleon, aga kindel ei ole.




DSCN0449



Selle suure linnu ametlik nimi on momendil veel internetist leidmata, aga siin on jäädvustatud see moment, kus ta tuleb filmijat nokkima ja siis kohalike poolt järjekordselt eemale aetakse.

Ja veel Rwandat

DSCF7071

DSCF7067

No comments: