Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did.
So throw off the bowlines, sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover. --- Mark Twain

Saturday, September 17, 2011

Burundi Drummers

Burundi, Gishora

Kui külastada seda Aafrika väikeriiki, ja oleks võimalik käia või külastada ainult ühte kohta või üritust, siis oma kogemuste põhjal soovitaks vaadata Gishoras Burundi trummimängijate showd.

Kõige esimene koht, kus kuuldus rahvuslikku trummimängu, oli siiasaabumise esimesel õhtul Saga rannas ja vist alla 10 minuti. Sest jõudsin kohale selleks momendiks, kui enamus etendust oli juba läbi. Ning kuna rannasoleku põhjus oli leida kämpingu- ehk ööbimisvõimalus, siis jäid fotokaamerad muidugi autosse ja pildid tegamata.

Järgmine päev Burunditour nimelises reisifirmas rääkisin trummimängijatest, ning nemad soovitasid külastada Gishoras asuvaid mängijaid, sest nemad olevat need kõige algupärasemad ja õigemad. Ning kõige parema showga. Jäljendajaid ja kohalikke mängijaid pidi olema igas linnas.

Burundi_Drummers_640_480



DSCF7439

Bienvenuea Gishora, Site Historique de Gishora asub keset Burundit, paarkümmend kilomeetrit suuruselt teisest linnast Gitegast põhja pool.

DSCF7437

Tee on klassikaline punakas Aafrika katteta tee. Selline, mis on kuival perioodil iga liiklusvahendiga sõidetav, kui piisavalt aeglaselt sõita.

DSCF7446

Esimesed pildid - trummid tuuakse välja, mängijad riietuvad parajasti.

DSCF7442

Ja lapsed kogunevad valget turisti vaatama, siin riigis on valge ikka veel haruldane.

DSCF7462

Aga nüüd pildid ja videod üritusest. Etendus on suurepärane ja kirjeldada on raske, öeldakse, et üks pilt on rohkem väärt kui tuhat sõna ja õigusega.

DSCF7509
DSCF7478

DSCF7480

DSCF7482
DSCF7489

DSCF7520
Lõppu üks video ka. Kontserdi algusest, kui nad tulevad, trummid pea peal.

Ma ei hakka momendil siia rohkem linke lisama, aga youtubes on sellest üritusest kokku 5 videot.




Rohkem pilte praegu ei lisandu, sest neti kiirus on kehvavõitu. Saaks needki kõik üles.

Speedtest-2011-09-16

No comments: